Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κατεβάζει ρολά» για 11 ημέρες το Νοσοκομείο

Οι αρμόδιοι αποφάσισαν, λέει, να διακόψουν την εξυπηρέτηση των τακτικών χειρουργείων για δύο εβδομάδες, με την αιτιολογία ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα νοσοκομεία της Αθήνας...
που κλείνουν, άκουσον – άκουσον, για δεκαπέντε ημέρες τον Αύγουστο. Σε αυτό το πρότυπο αποφασίστηκε να διακοπεί και η εξυπηρέτηση των τακτικών χειρουργείων στο νησί της Ρόδου.
Με βάση την αναφορά τομεάρχη του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου της Ρόδου, η οποία απευθύνεται τόσο προς την διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και προς την νοσηλευτική υπηρεσία, τους διευθυντές κλινικών και τμημάτων, αλλά και άλλους, προτείνεται οι χειρουργικές αίθουσες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος να λειτουργήσουν μόνο για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών από τις 13 έως και τις 24 Αυγούστου. Αυτό συμβαίνει την ώρα που σύμφωνα με καταγγελία συμπολίτη μας, μεταφέρθηκε συγγενής του από μικρό νησί της Δωδεκανήσου στην Ρόδο, για την πραγματοποίηση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης. Δυστυχώς όμως, ο συμπολίτης μας ενημερώθηκε ότι η επέμβασή του θα αναβληθεί διότι θα εξυπηρετούνται μόνο έκτατα περιστατικά! Η δικαιολογία μάλιστα, που άκουσε για την απόφασή τους αυτή, είναι ότι όλα τα νοσοκομεία κλείνουν για 15 ημέρες τον Αύγουστο στην Αθήνα και έτσι αποφασίστηκε να γίνει το ίδιο και για το νοσοκομείο της Ρόδου.

Η ανωτέρα απόφαση βέβαια, αναμένεται να δημιουργήσει σωρεία σοβαρών προβλημάτων, αφού πέραν όλων των άλλων θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την λίστα των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν στο Νοσοκομείο της Ρόδου και η οποία ξεπερνά ήδη τους … 2.000! Μάλιστα, βάσει σχετικού εγγράφου που έχει στη διάθεσή της η «ΠΡΟΟΔΟΣ» και το οποίο αφορά την λίστα αναμονής των ασθενών που επιθυμού- σαν να χειρουργηθούν, στην αρχή του χρόνου προσεγγίζει τα 1.800 άτομα. Εαν δε, λάβει κανείς υπόψιν του τις απανωτές επισχέσεις εργασίας που σημειώθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο, Απρίλιο και Μάϊο, από τους εργαζόμενους, ο αριθμός των ασθενών αυτών θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Αντί ο αριθμός των ασθενών που θα έπρεπε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση να μειώνεται, αυξάνεται με αποτέλεσμα αρκετοί εξ’ αυτών να μην προλαβαίνουν καν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι λόγω της οικονομι- κής κρίσης ο πολίτης δεν μπορεί πλέον, να διαθέσει χρήματα είτε για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα, είτε για να επισκεφθεί κάποια ιδιωτική κλινική. Η απόφαση αυτή αναμφίβολα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, που δικαίως αγανακτούν τους πολίτες. Η διοίκηση του νοσοκομείου μας λοιπόν, καλό θα ήταν, αντί να μειώνει την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων να βρει τρόπο να τις αυξήσει.

Το γεγονός πάντως είναι ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά τον τομέα του χειρουργείου ακόμη και εάν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι λειτουργεί άψογα. Αυτό, μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και με μία απλή επίσκεψή του, στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, όπου και θα κληθεί να αγοράσει τα φάρμακα για την θεραπεία του από την τσέπη του, αφού δεν υπάρχουν ούτε υλικά, αλλά ούτε και φάρμακα. Έτσι, οι ασθενείς καλούνται να τα προμηθευτούν είτε από φαρμακεία, είτε από ιδιώτες ιατρούς. Απορίας άξιο παραμένει βέβαια πως είναι δυνατόν επειδή ελήφθη μία απόφαση στην Αθήνα, που υπάρχουν πάρα πολλές νοσηλευτικές μονάδες, και η ίδια να ισχύει και στη Ρόδο, όπου λειτουργεί ένα νοσοκομείο και εξυπηρετεί τις περιπτώσεις όλων των νησιών. 
http://gonimigrammi.blogspot.gr
proodos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου