Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Δένδια για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αφορμή την κοινή δήλωση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κάνουν λόγο για πογκρομ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση επικοινωνιακά παιχνίδια επικαλούμενοι αναφορές από τη Διεθνή Αμνηστία.

Οι δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δήλωσή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την αστυνομική επιχείρηση, ενώ επικαλούνται καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μεταναστών.
Σύμφωνα τη δήλωση των βουλευτών, «χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσαχθεί στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έκανε λόγο για τακτική Γκέμπελς των δώδεκα βουλευτών, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι υπερασπίζεται τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος που εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς….
«Ας γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνεται το δικαίωμα της ασφάλειας. Χωρίς ασφάλεια άλλωστε ούτε πραγματική ελευθερία υπάρχει ούτε Δημοκρατία. Και χωρίς να παραβλέπουμε τα δικαιώματα των παράνομων μεταναστών, τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών σε ασφαλή ζωή θα συνεχίζουμε να τα προασπίζουμε. Ας το πάρουν απόφαση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου
«Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε συνηθίσει σε εμμονές και σε ιδεοληψίες. Πλέον, είναι προφανές ότι αρχίζει να ασκείται στη συστηματική ψευδολογία. Στην επονείδιστη ανακοίνωσή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται… 'καταγγελίες' (ποίων, πότε και που δεν κατονομάζουν!) για ανύπαρκτους 'ξυλοδαρμούς' παράνομων μεταναστών και προχωρούν σε ένα παντελώς αστήριχτο 'κατηγορώ' εναντίον όχι εναντίον της συγκεκριμένης κυβέρνησης αλλά της ίδιας τους της χώρας στην πραγματικότητα. Πρόκειται όχι απλώς για πρωτοφανή ανευθυνότητα αλλά και για ασύστολα ψεύδη, τα οποία ανερυθρίαστα επικαλούνται» αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:
«Ουδείς παράνομος μετανάστης 'στοιβάζεται'. Η συντριπτική πλειοψηφία τους διαμένει σε συνθήκες όχι απλώς κατάλληλες αλλά άριστες, στις εγκαταστάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ουδείς ξυλοδαρμός υπήρξε, όπως φυσικά και ουδεμία σχετική καταγγελία. Καμία καταστρατήγηση ανθρώπινου δικαιώματος υπήρξε, αλλά εφαρμόσθηκαν αυτά που οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε που ξεκίνησε η υλοποίηση της επιχείρησης Ξένιος Ζευς, η εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ήταν ρητή και κατηγορηματική: καμιά χρήσης φραστικής ή σωματικής βίας. Εντολή η οποία τηρήθηκε απόλυτα.
«Οι 12 βουλευτές όμως» συνεχίζει η ανακοίνωση «μιμούμενοι την τακτική Γκέμπελς, όχι μόνο επικαλούνται ανύπαρκτες 'καταγγελίες', αλλά και προχώρησαν σε εντελώς αποσπασματική συρραφή δηλώσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, βάλλοντας ταυτόχρονα εναντίον Διεθνούς Οργανισμού, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, επειδή… τόλμησε να χρηματοδοτήσει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους».
«Εκπληκτικό» συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους αλλοδαπούς ως επαίτες στους φωτεινούς σηματοδότες και ασκεί κριτική και στην καταπολέμηση των συγκεκριμένων κυκλωμάτων».
Το υπουργείο επισημαίνει, επίσης, ότι «όσον αφορά την κριτική στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον 'ξέφραγο αμπέλι' και διεξάγονται αστυνομικοί έλεγχοι σε παράνομους μετανάστες στον Σταθμό Λαρίσης, τους παραδίδουμε στην κρίση των κατοίκων του ευρύτερου Κέντρου της πρωτεύουσας. Μια απλή ανάγνωση των ανακοινώσεων των φορέων των κατοίκων της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες, όπως και άλλων φορέων, θα τους πείσει τους συγκεκριμένους βουλευτές για πως αντιμετωπίζουν οι πολίτες τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά και την επιχείρηση 'Ξένιος Ζευς' από την άλλη».
«Ας γνωρίζει τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνεται το δικαίωμα της ασφάλειας. Χωρίς ασφάλεια άλλωστε ούτε πραγματική ελευθερία υπάρχει ούτε Δημοκρατία. Και χωρίς να παραβλέπουμε τα δικαιώματα των παράνομων μεταναστών, τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών σε μια ασφαλή ζωή θα συνεχίζουμε να τα προασπίζουμε. Ας το πάρουν απόφαση» καταλήγει η ανακοίνωση.
ETHNOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου