Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΓΝΩΜΗ
Κραυγή αγωνίας μέσα από ανοιχτή επιστολή απευθύνει προς κάθε αρμόδιο συμπολίτης μας, επωνύμως για την απαράδεκτη συμπεριφορά τσιγγάνων και ζητά από τους πολίτες που συμφωνούν να βάλουν και τη δική τους υπογραφή. Ο Βασίλης Χατζηδιάκος, κάτοικος και επιχειρηματίας του Φαληρακίου αναφέρεται με στοιχεία στην παραβατική και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των τσιγγάνων (ROMA) στην περιοχή Φαληρακίου και γενικότερα στις τουριστικές περιοχές του νησιού της Ρόδου και καλεί τους αρμοδίους να δώσουν λύση. Η ανοιχτή επιστολή-αναφορά-καταγγελία είναι η παρακάτω:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Βασιλείου Χατζηδιάκου του Στέργου, κατοίκου Φαληρακίου


ΠΡΟΣ

1.Αξ. Κα Υπουργό Τουρισμού
2.Αξ. Κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου
3.Αξ. Κύριο Αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου
4.Αξ. Κύριο διοικητή αστυνομικού σταθμού Φαληρακίου 
5.Αξ. Κύριο Δήμαρχο Ρόδου
6.Αξ. Κύριο χωρικό αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας Ρόδου
7.Αξ. Κύριο πρόεδρο και κκ μέλη του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών.
8.Αξ. Κύριο προϊστάμενο ΕΟΤ Ρόδου
9.Ένωση ξενοδόχων Ρόδου.
10.Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων Ρόδου με έδρα το Φαληράκι
11.Διεύθυνση τουριστικής αστυνομίας
12.Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Ρόδου.
13.Συλλόγους επαγγελματιών περιοχής Φαληρακίου 
14.Εμπορικό σύλλογο Ρόδου.
15.Εμπορικό επιμελητήριο Δωδεκανήσου


Θέμα: Παραβατική και ανεξέλεγχτη συμπεριφορά των τσιγγάνων (ROMA) στην περιοχή Φαληρακίου και γενικότερα στις τουριστικές περιοχές του νησιού της Ρόδου.


Με την επιστολή μου αυτή αποφάσισα ως απλός αλλά ενός πολίτης και ως θιγόμενος από την παραβάτη, προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά των τσιγγάνων να αντιδράσω και να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση που επικρατεί στο Φαληράκι της νυχτερινές κυρίως ώρες εξ αιτίας της παραπάνω συμπεριφοράς των Roma. Καταγγέλλω προς εσάς και γενικά προς τις αρχές του τόπου αλλά και προς τη  Ροδιακή κοινωνία το φαινόμενο της ντροπής. Ως πότε επιτέλους θα κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στα αίσχη που γίνονται από την συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού;  Κλοπές προπηλακισμοί επαιτεία, παράνομη οδήγηση, χωρίς δίπλωμα οδήγησης με ανασφάλιστα οχήματα που δεν έχουν περάσει ούτε ΚΤΕΟ και μύρια όσα. Δυσωδία παντού. Είμαι ένας νέος άνθρωπος  και ένας βιοπαλαιστής που προσπαθώ να εργασθώ στο Φαληράκι για να επιβιώσω. Παλεύω μόνος μου για εμένα και την οικογένεια μου όπως άλλωστε πράττουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που σήμερα δοκιμάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Οι ευθύνες όλων μας είναι τεράστιες. Σήμερα βγαίνω από την ανωνυμία και επώνυμα καταγγέλλω την κατάσταση που επικρατεί, διαμαρτύρομαι και ζητώ απ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής τους επιχειρηματίες του Φαληρακίου και ολόκληρου του νησιού της Ρόδου, καθώς όσους το επιθυμούν να συνυπογράψουν την επιστολή μου αυτή. Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο. Σκέφτομαι σοβαρά να υποβάλλω μηνύσεις κατά παντος υπευθύνου για το χάλι που επικρατεί. Ακούστηκε και έγιναν εκτενείς αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι εκατοντάδες τσιγγάνοι κατέφτασαν στο νησί της Ρόδου από άλλες περιοχές της Ελλάδας και δυστυχώς και του εξωτερικού (αλβανο-τσιγγάνοι) για να ασκήσουν παράνομες δραστηριότητες όπως επαιτεία και παρεμπόριο. Δεν αναφέρομαι καν στις κλοπές χαλκού και μεταλλικών αντικειμένων στην καύση πλαστικού και στα συναφή. Δεν αναφέρομαι στο θέμα του Καρνάγιου και του καταυλισμού των τσιγγάνων στις παρυφές της πόλης της Ρόδου δίπλα στο νέο σύγχρονο δρόμο που κατασκευάστηκε ως νέα είσοδος της πόλης. Εμείς για ένα αυθαίρετο πληρώνουμε υψηλά και δυσβάσταχτα πρόστιμα και ποινές και καλώς τα πληρώνουμε γιατί παρανομήσαμε. Οι άνθρωποι αυτοί γιατί αμαυρώνουν και ασχημαίνουν την εικόνα του νησιού και άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα; Ερωτώ και καταγγέλλω ταυτόχρονα το τι κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ποιος θα εμποδίσει την παραβατική συμπεριφορά των Ρoma. Είμαι περίεργος αν μπει κανείς στον κόπο να απαντήσει στα ερωτήματα μου ή να δώσει γραπτή απάντηση στη επιστολή μου. Γιατί αφήνουμε τον ευλογημένο και πανέμορφο τόπο μας να καταρρέει. Ρατσισμός τελικά είναι να αδικούνται οι νόμιμοι και να υποθάλπονται παραμένοντας στο απυρόβλητο οι παραβάτες.
Προχθές μέσα στο κατάστημα μου προπηλακίστηκα από τσιγγάνα η οποία τόλμησε να μου επιτεθεί και να με χτυπήσει όταν της ζήτησα να απομακρυνθεί από το κατάστημα μου εντός και εκτός του οποίου επιχείρησε να πωλήσει είδη παρεμπορίου αντίστοιχα με τα είδη που εγώ διαθέτω νόμιμα. Για το γεγονός ενημέρωσα την αστυνομική αρχή και τον αστυνομικό σταθμό Φαληρακίου. Χτες άλλη τσιγγάνα αφόδευσε εκτός του καταστήματος σε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται παραπλεύρως και σε ελάχιστη απόσταση και αναγκάστηκα από εδώ, ευθιξία και ανάγκη να καθαρίσω τα περιττώματα τα οποίο βρισκόταν σε κοινή θεα. Αυτά είναι τα χάλια μας. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ότι και να πω θα είναι λίγο αφού γνωρίζεται την κατάσταση αλλά δυστυχώς δεν λαμβάνονται μέτρα και ως αγανακτισμένος πολίτης ρωτώ το γιατί. Ας μου απαντήσει κάποιος. Σας καλώ να δώσετε λύση μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων και της αρμοδιότητας σας και όσοι το επιθυμούν ας υπογράψουν την επιστολή μου αυτή που πιστεύω ακράδαντα ότι εκφράζει την πλειοψηφία του Ροδιακού Λαού.

Φαληράκι,   Αύγουστος 2012
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου