Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς σήμα


Ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet και χωρίς το γνωστό σηματάκι θα είναι από το 2013 τα τέλη κυκλοφορίας στο πλαίσιο προσπάθειας της ΓΓΠΣ για μείωση των δαπανών και...
ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η ΓΓΠΣ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του TAXISnet για να αναζητήσουν τα σημειώματα πληρωμής των τελών ΙΧ του 2013. Η ΓΓΠΣ θα ανακοινώσει το πότε θα ανοίξει η σχετική υπηρεσία ενώ ειδοποιητήρια, πιθανώς, θα αποσταλούν μόνο σε όσους έχουν κάνει χειρόγραφη φορολογική δήλωση.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να ανατρέξουν στην ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί στο TAXISnet όπου θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής. Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις τράπεζες. Το αποδεικτικό πληρωμής που θα λαμβάνουν θα αντικαταστήσει το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα.

Η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με τις εφορίες ξεκινά σαρωτικούς έλεγχους για να εντοπίσει κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή των τελών κυκλοφορίας, θα ειδοποιηθούν οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων, προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου