Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κομμένη η πίστωση από τους φαρμακοποιούς μέχρι το τέλος του μήνα


Image
Χωρίς δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα παραμείνουν έως το τέλος του μήνα οι κάτοικοι της Αττικής, αφού, έπειτα από απόφασή τους, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 872 υπέρ και 566 κατά αργά το βράδυ της Τετάρτης σε έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος ήταν ο εισηγητής της «σκληρής γραμμής». Στη συνέλευση δεν έλειψε και ή ένταση, με κάποιους φαρμακοποιούς να διαφωνούν με την απόφαση.

Οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου ζητούν την εξόφληση των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν αποφασίσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι από την Αθήνα να συρρέουν σε φαρμακεία του Πειραιά για φάρμακα, αλλά και να παρατηρούνται ελλείψεις σε σκευάσματα.

Αντίθετα, την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου