Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεβάζει ταχύτητες το Ιντερνετ πριν τα Χριστούγεννα


Ανεβάζει ταχύτητες το Ιντερνετ πριν τα Χριστούγεννα


Σε καταρχήν έγκριση για την ταυτόχρονη διάθεση στην αγορά χονδρικής και λιανικής των υπηρεσιών VDSL που θα προσφέρει στους καταναλωτές γρήγορο Internet, με ταχύτητες που θα φτάνουν έως 50 Mbps προχώρησε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της προσέγγισης μεταξύ εναλλακτικών παρόχων και ΟΤΕ με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει στην ταυτόχρονη παροχή της υπηρεσίας, κάτι που ενδέχεται να γίνει αμέσως μετά τον καθορισμό των τιμολογίων από την Επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή ενέκρινε τις τιμές λιανικής που έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΤΕ και που ξεκινούν από 19,90 ευρω για την παροχή στους καταναλωτές ταχύτατου ιντερνέτ μέχρι και 50 Mbps μέσω VDSL.

Ο χρόνος διάθεσης αλλά και οι τιμές χονδρικής αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίασης της Επιτροπής η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΟΤΕ προς την ΕΕΤΤ οι τιμές λιανικής, που αφορούν τόσο VDSL από Αστικά Κέντρα, όσο και από Υπαίθριους Κατανεμητές διαμορφώνονται ως εξής:
- Για Ταχύτητα Πρόσβασης έως 30 Mbps με τιμή 19,90 ευρώ το μήνα.
- Για Ταχύτητα Πρόσβασης έως 50 Mbps με τιμή 29,90 ευρώ το μήνα.
Να σημειώσουμε ότι ήδη πριν από έναν ακριβώς χρόνο η ΕΕΤΤ αποφάσισε ότι ο ΟΤΕ μπορεί να διαθέσει υπηρεσίες VDSL έξι μήνες μετά την έγκριση των τιμών χονδρικής


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου