Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Eισβολή crackers στα συστήματα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας


Δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων για ηλεκτρονική απάτη και παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. 
Πρόκειται για έναν Ελληνα...
51 ετών και δύο αλλοδαπούς 31 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, παραβίαζαν τα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας για χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών και στη συνέχεια πωλούσαν παράνομα στην Κούβα συνδέσεις στο διαδίκτυο, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα δεκάδες τηλεφωνικούς αριθμούς προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία crackers, αφού διείσδυσαν στα υπολογιστικά της συστήματα, επενέβησαν στην υπηρεσία MMS, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο διαδίκτυο χωρίς να καταγράφεται η κίνηση του όγκου των δεδομένων που διακινούσαν. Η ζημία της εταιρείας από τη δράση των τριών crackers υπολογίζεται στα 690.501,69 ευρώ. 
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες τους σε Αθήνα και Μύκονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές USB MOBILE BROADBAND, κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης 129 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας χωρίς κάρτες sim και άλλες 180 συσκευασίες με τις κάρτες sim στο εσωτερικό τους.
Οι τρεις εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία αναμένετο να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου