Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Καποδιστριακός δήμαρχος της Ρόδου σε λίστα για ύποπτο πλουτισμό!


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΔΟΕ

Απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικές καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται μόνο από το μισθό του δημάρχου
Καποδιστριακός δήμαρχος Ρόδου, από τους πλέον προβεβλημένους, βρίσκεται σε λίστα του ΣΔΟΕ  και της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος, μαζί με άλλους, για διερεύνηση του ενδεχόμενου παράνομου πλουτισμού. Πρόκειται για απόλυτα έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφορία του Rodosalarm, που σύντομα θα επιβεβαιωθεί και επίσημα, καθώς η λίστα με όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα, όπως έγινε και πριν από λίγες μέρες με άλλες περιπτώσεις.
Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο Καποδιστριακούς δημάρχους της Ρόδου, αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για έναν.
Ο συγκεκριμένος δήμαρχος δεν εντοπίσθηκε ύστερα από καταγγελίες, αλλά μετά από έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης και  τραπεζικών του καταθέσεων, στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν για πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα. Πολύ σοβαρά ελήφθησαν υπ’ όψη από το ΣΔΟΕ και την Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος δύο στοιχεία:
-    ΠΡΩΤΟΝ: Η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και
-    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το ύψος των τραπεζικών του καταθέσεων από την αρχή της θητείας του μέχρι που έπαψε να είναι δήμαρχος.
Φαίνεται ότι οι δύο αυτοί παράγοντες δεν δικαιολογούνται με βάση το μισθό του δημάρχου, δεδομένου μάλιστα ότι οι προσωπικές του επαγγελματικές δραστηριότητες δεν είναι αξιόλογες ώστε να δικαιολογείται το πόθεν έσχες.
Φυσικά, κανένας δεν γνωρίζει τί θα προκύψει τελικά για τον συγκεκριμένο Καποδιστριακό δήμαρχο Ρόδου, αλλά και μόνο το γεγονός ότι το όνομά του βρίσκεται σε μια τέτοια λίστα και οι έρευνες που θα ακολουθήσουν, συνιστούν μια ξεχωριστή περίπτωση που εύλογα προκαλεί το ενδιαφέρον.
Rodosalarm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου