Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Ένταση μεταξύ Τζαβάρα-Ζαρούλια στη Βουλή για... την Ρόδο!

Με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα τα έβαλε αυτή την φορά η κυρία Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγός του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορώντας τον υπουργό ότι ενίσχυσε με ένα εκατ. ευρώ την αναστήλωση τεμένους και όχι το ναό του Απόλλωνα στη Ρόδο...


Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας εξήγησε ότι η εκταμίευση του ενός εκατ. ευρώ δεν έγινε «με ιδεολογικά κριτήρια αλλά σύμφωνα με υποχρεώσεις του κράτους», ενώ επισήμανε ότι «υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης».

Επιπροσθέτως, απαντώντας στις επικρίσεις της κυρίας Ζαρούλια, ανέφερε: «Δεν αισθάνθηκα ως βουλευτής δούλος ενός συγκεκριμένου επικυρίαρχου. Το Υπουργείο αντιμετωπίζει τα μνημεία και τα έργα τέχνης με βάση τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες. Αυτό είναι πατριωτισμός. Δεν ήρθατε για να πληροφορηθείτε, αλλά για να διατυπώσετε τον ιδεολογικό σας λόγο. Η ιστορία όταν περνάει από έναν τόπο δεν κάνει διάκριση αν τα έργα είναι άλφα ή βήτα εθνικότητας. Ένα σοβαρό κράτος είναι υποχρεωμένο να τα σεβαστεί χωρίς διακρίσεις».
TreloKouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου