Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Σ. Κουσουρνάς στηρίζει την κίνηση των Πολιτιστικών για τους λαθρομετανάστες


Ο Σ. Κουσουρνάς στηρίζει την κίνηση των Πολιτιστικών για τους λαθρομετανάστες
Την προσωρινή συντονιστική επιτροπή της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς, μετά από σχετική πρόσκληση που τους απεύθυνε, με αντικείμενο τις αντιδράσεις της ροδιακής κοινωνίας απέναντι στο ενδεχόμενο ίδρυσης κέντρου λαθρομεταναστών στο νησί.

Τα μέλη της επιτροπής και συγκεκριμένα οι κ.κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, Μαρία Ισκά, Ιωσήφ Σιαλούπ και Αντώνης Τζαμπάζης ενημέρωσαν τον δήμαρχο για την επικείμενη κινητοποίηση που οργανώνουν και που θα γίνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου. Επίσης τον ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της Ρόδου γύρω από το επίμαχο θέμα, αναφέροντας ότι έχουν προχωρήσει σε τέτοιες ενημερώσεις σε διάφορα μέρη της Ρόδου.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι επισκέφθηκε πρόσφατα το Χαράκι, όπου δεν είδε να γίνεται καμία εργασία ή άλλου είδους κίνηση στο εκεί στρατόπεδο για τη μετατροπή του σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, αν και πληροφορήθηκε από κατοίκους ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κάποιες επισκέψεις στον χώρο.

Ο κ. Κουσουρνάς επανέλαβε για μία ακόμη φορά πόσο κακή εικόνα και πόσο άσχημες επιπτώσεις θα έχει για την κοινωνία της Ρόδου και για τον τουρισμό η εγκαθίδρυση ενός τέτοιου κέντρου στο νησί. Ενημέρωσε ακόμη την αντιπροσωπεία ότι έχει στείλει επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, με την οποία τον ενημερώνει για τη σύσκεψη φορέων και βουλευτών που έγινε, τους λόγους που καθιστούν απαγορευτική την εγκατάσταση ενός τέτοιου κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στη Ρόδο, και ότι ζητεί να δεχθεί αντιπροσωπεία φορέων της Ρὀδου για να του εκθέσουν τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας επί του θέματος.

Στη συνάντηση αυτή θα τεθεί το θέμα ότι η Ρόδος δεν είναι τόπος εισροής λαθρομεταναστών, οπότε θα είναι άτοπο να δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής ή φιλοξενίας τους. Παράλληλα, θα μεταφερθούν και οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις του ροδιακού λαού, που ήδη δείχνουν εύγλωττα τη θέση της τοπικής κοινωνίας.

Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους ο δήμαρχος υποστηρίζει την κίνηση των Πολιτιστικών Συλλόγων για την συγκέντρωση της Κυριακής, μια κίνηση που, όπως διαβεβαίωσαν τα μέλη της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής, είναι υπεράνω κομμάτων και παρατάξεων και αγκαλιάζει όλο το ροδιακό λαό, χωρίς κομματικές ταυτότητες ή κομματικά διακριτικά.




πηγή: tvkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου