Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Δύο Έλληνες άνεργοι πουλάνε τον χρόνο τους online


Την φαντασία και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, επιδιώκουν να κάνουν γνωστές...

παγκοσμίως δύο άνεργοι, 28χρονοι Έλληνες. Σκέφτηκαν λοιπόν έναν τρελό τρόπο για να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους: Να τον πουλήσουν online.
Έτσι έφτιαξαν ένα site, το clockular.com, με ένα online ρολόι το οποίο φιλοδοξούν να κάνουν το πιο ακριβό παγκοσμίως στην ιστορία και ίσως να διεκδικήσει και κάποιο ρεκόρ.

Για να το πετύχουν αυτό αποφάσισαν να πουλήσουν κάθε δευτερόλεπτο του ρολογιού σε διαφημιζόμενους αλλά και ιδιώτες, δίνοντας τους την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την ιδιοκτησία χρόνου τους προβάλλοντας στο ρολόι μια φωτογραφία με ένα link (είτε του website τους, είτε σελίδα σε social networks κτλ.).

Ο συνολικός χρόνος προς πώληση είναι ένα έτος και η ιδέα είναι αν κάποια στιγμή πουληθούν όλα τα δευτερόλεπτα του έτους, το ρολόι σταματάει να δέχεται νέους αγοραστές και ο κάθε ιδιοκτήτης χρόνου έχει την προσωπική του παγκόσμια ώρα που θα του ανήκει και θα εμφανίζεται για πάντα. Μέχρι τότε όμως οι κάτοχοι χρόνου εμφανίζονται (ανάλογα με το χρόνο τους) κατά σειρά και επαναλαμβανόμενα.

Εκτός της προβολής που υπόσχονται οι δημιουργοί στους αγοραστές, σε περίπτωση που καταφέρουν να τραβήξουν τα βλέμματα με την τρελή ιδέα τους, δίνουν την δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν ένα διαχρονικό δώρο σε κάποιον στέλνοντας του χρόνο σε συσκευασία δώρου.

Το site είναι στα Αγγλικά καθώς επιθυμία των δημιουργών είναι φυσικά να απευθυνθούν σ'ολο τον κόσμο, καθώς η ώρα είναι για όλους.

H τιμή του δευτερολέπτου είναι 0,10$.

Αν και το ρολόι μέτρα κάποιες μέρες λειτουργίας, προσπάθειες promotion δεν έχουν γίνει ακόμα και οι δύο Έλληνες δηλώνουν πως τις επόμενες μέρες θα δουλέψουν πάνω στο design του site το οποίο σκοπεύουν να βελτιώσουν.
http://himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου