Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ
Από το trupokarudos.com και τα parapona-rodou.blogspot.com
Η Ρόδος της ντροπής. Το Φαληράκι της ντροπής...
Παρά το τουριστικό και "φιλόξενο" πρόσωπο που επιθυμεί να διατηρήσει η περιοχή, η πραγματικότητα έχει πολλά μελανά σημεία...Στο 13ο χιλιόμετρο επί της οδού Ρόδου Λίνδου, απέναντι από τα Κεραμικά του Νεοφύτου, ζουν (ακόμη) έξι σκυλιά μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Νερό δεν υπάρχει πουθενά. Τροφή ούτε για δείγμα. Ούτε καν άδεια μπολάκια για τροφή ή νερό δεν υπάρχουν. Μόνο παντού κόπρανα, στοιβαγμένα κόπρανα και εκατοντάδες μύγες.Ακριβώς δίπλα, ζει (ακόμη όπως είπαμε και πριν) άλλο ένα σκυλί, μέσα σε ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο κτίριο. Οι χώροι αυτοί στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως καταστήματα.Σε τι χρησιμεύουν άραγε τόσα πολλά σκυλιά σε αυτούς τους παρατημένους χώρους; Ποιος τα εγκατέλειψε εκεί και γιατί;Θα ευαισθητοποιηθεί άραγε κάποιος, ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των πλασμάτων; Ή θα χρειαστεί τα ζώα αυτά να κατασχεθούν; Πρόκειται για μια σαφή παράβαση του νόμου 4039/2012 σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς...Οι φωτογραφίες δεν είναι καθαρές μια και έπρεπε να τραβηχτούν πίσω από τη βρώμικη τζαμαρία του πρώην καταστήματος. Η τοποθεσία είναι ευδιάκριτη... Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε το σημείο και μόνοι σας και να τα δείτε με τα μάτια σας!

Σημείωση του kalithies.blogspot.com
Εδώ και τρία χρόνια οι περίοικοι της περιοχής προσπαθούν να πείσουν τις αστυνομικές, υγειονομικές και δικαστικές αρχές του τόπου για την απαράδεκτη κατάσταση με τα βρώμικα ζώα αλλά πάντα σκοντάφτουν στην οργή των φιλοζωικών σωματείων και στη λογική τους ότι τα αδέσποτα ζώα βρήκαν ένα κατάλυμα.
Οταν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων κοντά στο σημείο του ρεπορτάζ κατέφυγαν στη δικαιοσύνη εισέπραξαν ως "απάντηση" επώνυμες καταγγελίες για πολεδομικές, φορολογικές και άλλες παραβάσεις με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από το παράλογο κράτος.
Παρότι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για τη μεταφορά των ζώων σε άλλο καλύτερο σημείο (μέχρι και χωράφι παραχωρήθηκε για τη δημιουργία καταφυγίου) πάντα λάμβαναν ως απάντηση ύβρεις και καταγγελίες.

Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο (πέρα από το ρεπορτάζ όλο το καλοκαίρι οι τουρίστες διαμαρτύρονταν για τα ατάιστα και βρώμικα ζώα) ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Τα ζώα δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται από τις ανθρώπινες αντιπαραθέσεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου