Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εισαγγελικός "κεραυνός" κατά ΔΕΗ και "Αλουμίνιον Ελλάδος" Ομίλου Μυτιληναίου


Ο  οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος υπευθύνων της ΔΕΗ αλλά και της «Αλουμίνιον Ελλάδος», μετά το πέρας της έρευνας με αφορμή καταγγελίες για οφειλές της εταιρείας συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου προς της ΔΕΗ, ύψους -σύμφωνα με πληροφορίες- 170 εκατ. ευρώ.
Η δίωξη, που θα ασκηθεί αύριο βάση της εντολής Πεπόνη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αφορά τα αδικήματα της απιστίας, κατά στελεχών της ΔΕΗ και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, που στρέφεται κατά των υπευθύνων της «Αλουμίνιον».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» που προκάλεσε και την εισαγγελική έρευνα, η ΔΕΗ φέρεται ότι τιμολογούσε το ρεύμα που παρείχε στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιο ενώ η εταιρεία αν και είχε λάβει το 2005 άδεια για κατασκευή μονάδας αυτοπαραγωγής ρεύματος, το 2008 έλαβε άδεια μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας (ΣΗΘ, κατά την ορολογία της ΔΕΗ) μεταβολή που της επέτρεπε να πουλά το παραγόμενο ρεύμα μέσω του συστήματος αντί να το χρησιμοποιεί για ίδιες ανάγκες.

Με το νέο καθεστώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η «Αλουμίνιον» μπορούσε να πουλάει προς 55 ευρώ τη μεγαβατώρα αντί 41 ευρώ που το αγόραζε για δική της χρήση από τη ΔΕΗ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου