Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παναθηναϊκή τραγωδία!



Απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός,
έχασε με 3-0 από την Μάριμπορ στη Σλοβενία, στην πρεμιέρα του 10ου ομίλου του Europa League δείχνοντας ότι τα προβλήματά του είναι άλυτα και ότι έχει χάσει κάθε ευρωπαϊκή λάμψη. Και όλα αυτά σε όμιλο που έχει ακόμα τις Τότεναμ και Λάτσιο…





Οποιος περίμενε «πράσινη» ανάκαμψη μετά την κάκιστη εμφάνιση και την ήττα από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, διαψεύστηκε. Απόδοση... ίσως και ακόμα χειρότερη, μιάμιση ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι, εμφανή προβλήματα ανάπτυξης και ανασταλτική λειτουργία που ιδίως στις αντεπιθέσεις των Σλοβένων ήταν αναποτελεσματική. Τρία γκολ για τους γηπεδούχους (25' Μπέριτς, 62' Ιμπραϊμι, 88' πεν. Ταβάρες) και μια αποβολή για τον Παναθηναϊκό στο τέλος (2η κίτρινη ο Σπυρόπουλος) συνέθεσαν μια «πράσινη» εφιαλτική βραδιά.



ΠΑΟ… χωρίς φορ



Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε σύστημα 4-3-3 χωρίς κλασικό επιθετικό, με τον Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή και τους Κουίνσι και Σισοκό στα άκρα. Βιτόλο, Κατσουράνης και Ζέκα ήταν οι τρεις του κέντρου, με τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Βελάσκες μπροστά από τον Καρνέζη.



Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Μάριμπορ, Ντάρκο Μίλανιτς, επέλεξε σύστημα 4-4-1-1 για τους Σλοβένους. Μπροστά από τον Χαντάνοβιτς, η τετράδα της άμυνας είχε τους Μίλετς, Μέγιατς, Ποτοκάρ και Ραϊτσεβιτς. Τσβιγιάνοβιτς και Μέρτελ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Μέζγκα και Ιμπραϊμι στα άκρα και τον Ταβάρες πίσω από τον Μπέριτς.



Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Εγκλωβίστηκε από το πρεσάρισμα ψηλά των Σλοβένων και έτσι δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Οι εκλάμψεις του Σισοκό δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς στήριξη δεν υπήρχε και ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αποκομμένος. Ετσι οι «πράσινοι» ουσιαστικά απείλησαν μόνο με ένα μακρινό σουτ του Κατσουράνη (23') που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς, ενώ ούτε η μετατόπιση του Κουίνσι πίσω από τον Χριστοδουλόπουλο και η μεταφορά του Ζέκα δεξιά απέδωσε.



Στο ίδιο διάστημα οι Σλοβένοι σαφώς ήταν πιο επιθετικοί και απειλητικοί, με τον Μπέριτς να «πονοκεφαλιάζει» την άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία υπήρχαν στιγμές που δυσκολεύονταν να διώξει με «ασφάλεια» την μπάλα. Η Μάριμπορ είχε τρεις καλές στιγμές (1' Μέζγκα, 4' Ιμπραϊμι, 6' Ταβάρες) και έφτασε στο γκολ με τον Μπέριτς στο 25', σε μια φάση που εκτέθηκε η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Μάλιστα στο 34' οι γηπεδούχοι απείλησαν με 2ο γκολ με τον Ταβάρες.



Ιδια «γεύση» και στη συνέχεια



Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει πιο επιθετικά, αλλά ουσιαστικά κρατούσαν απλά περισσότερο την μπάλα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να απειλεί. Εξαίρεση η φάση του 55' με το τετ-α-τετ του Χριστοδουλόπουλου (στη μοναδική αξιόλογη κάθετη πάσα, από τον Κατσουράνη), που δεν μπόρεσε να «νικηθεί» ο Χαντάνοβιτς.



Οσο για τους Σλοβένους, είχαν δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό και «έψαχναν» τις αντεπιθέσεις, εκεί όπου ήταν πολύ απειλητικοί. Χωρίς να πιεστούν, ίσα-ίσα, οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες με τους Πέριτς (53') και Τσβιγιάνοβιτς (59'), πριν φτάσουν στο 2-0 με τον Ιμπραϊμι στο 62', σε αντεπίθεση που ξεκίνησε από λάθος του Κουίνσι.



Πλέον το υπόλοιπο ματς ήταν τυπική διαδικασία. Ούτε η είσοδος του Φορναρόλι αντί του Χριστοδουλόπουλου στο 56' ούτε του Μαυρία αντί του Κουίνσι, άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ουδέποτε απείλησαν, ενώ οι Σλοβένοι είχαν τις καλές στιγμές με τους Μπέριτς (71') και Ποτοκάρ (78') πριν φτάσουν στο 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταβάρες στο 88', βάζοντας το «κερασάκι» στη δική τους τούρτα, ενώ για να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Σπυρόπουλος στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου