Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση του Λεωνίδα Τζανή

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας, από τις υπηρεσίες που προϊσταται δεν βρίσκονταν καμία εν εξελίξει έρευνα για τον Λ. Τζανή, πράγμα που γνώριζε και ο ίδιος
Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση του Λεωνίδα Τζανή...

ο οποίος λίγο πριν τις 8.00 το απόγευμα της Πέμπτης και πιο συγκεκριμένα στο γκαράζ του σπιτιού τους, βρέθηκε από τη σύζυγό του Μαρία απαγχονισμένος, λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση της λίστας των ελεγχόμενων από το ΣΔΟΕ και πιο συγκεκριμένα αυτής, που αποκάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα Zougla.gr και που περιείχε «36» ονόματα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Λεωνίδα. 
Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας, με τον οποίο επικοινώνησε το πρωί της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουμιώτης, από τις υπηρεσίες που προϊσταται και σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα ο Λεωνίδας Τζανής ελέγχονταν στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκονταν στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες», ΔΕΝ βρίσκονταν καμία εν εξελίξει έρευνα για τον Λεωνίδα Τζανή, πράγμα για το οποίο, όπως σημείωσε ο Διευθυντής κ. Μαυρίδης κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον δημοσιογράφο, την Τρίτη ενημερώθηκε και ο Λεωνίδας Τζανής...!!!

Ως εκ τούτου, τα ερώτηματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα...
Από τη νύχτα της αποκάλυψης και έπειτα, ο Λεωνίδας δεν έκρυβε την ανησυχία του, την οποία εξέφραζε σε αρκετούς φίλους και γνωστούς, μεταξύ των οποίων και στον δημοσιογράφο αλλά και ιδιοκτήτη του "Marconi Radio 96,1 F.M.", Γιώργο Κουμιώτη, με τον οποίο μάλιστα, λίγες ώρες πριν βρεθεί κρεμασμένος και πιο συγκεκριμένα στις 2.56 το μεσημέρι της Πέμπτης , είχε τον παρακάτω συγκλονιστικό και συνάμα ενδεικτικό της ψυχολογίας του διάλογο, όπως ο δημοσιογράφος και παλιός συμμαθητής του Λεωνίδα αποκαλύπτει. 
"Μου τηλεφώνησε για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες και με τον ίδιο καταθλιπτικό τόνο στην φωνή, άρχισε να με ρωτάει διάφορα περίεργα:

Λ.Τ: Γειά σου Γιώργο, ο Λεωνίδας είμαι. Να σε ρωτήσω κάτι; Πώς το λες στο ραδιόφωνο, τί σακάκι φορούσα στο Γυμνάσιο;

Γ.Κ.: Καλά ρε, με πήρες μεσημεριάτικα για να με ρωτήσεις τί σακάκι φορούσες στο Γυμνάσιο;

Λ.Τ.: Ναί, θέλω να το ακούσω. Τί σακάκι φορούσα στο Γυμνάσιο;

Γ.Κ.: (Γελώντας) Φορούσες εκείνο το καταπληκτικό το καρό, με τις δερματίνες στους αγκώνες και ανεβοκατέβαινες στο προάυλιο, στη παράγκα, με ένα βιβλίο στο χέρι, σαν σπασίκλας που ήσουνα. 

Λ.Τ.: Ρε μαλάκα, ξέρεις εκείνο το σακάκι, από πού το είχα πάρει; Απ' τα παλιαντζίδικα. 

Γ.Κ.: Είσαι άρρωστος; Γιατί είναι κλεισμένη η φωνή σου; 

Λ.Τ.: Όχι, δεν είμαι άρρωστος. Θα τα πούμε άλλη ώρα, γειά.

Ο Λεωνίδας Τζανής γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, στις 7.9.1955. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Παναγιωτοπούλου και πατέρας δυο παιδιών, ενός γιου 23 ετών και μιας κόρης 21 ετών. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και γνώριζε αγγλικά. Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου, ενώ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-1989, και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού.
Την περίοδο 1987-89, και 1991-93, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣO.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-92 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Oργανισμού. Από την 1.1.93 έως την 30.10.93, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Τέλος, η κηδεία του Λεωνίδα Τζανή θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 από τον Ιερό Ναο του Αγίου Νικολάου στον Βόλο.e-volos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου