Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οριστικοποιήθηκαν τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στη Ρόδο και Κω!ΨΙΝΘΟ ΚΑΙ ΛΙΝΟΠΟΤΙ
Πυκνώνουν τα μέτρα αποτροπής απόβασης στα νησιά μας. Στο Καστελόριζο την Παρασκευή οι Υπουργοί Άμυνας, Αιγαίου και Ναυτιλίας
Στη χωροθέτηση τεσσάρων νέων κέντρων κράτησης παράνομων
μεταναστών σε Χίο, Λέσβο, Σάμο και Ρόδο θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Σε δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί όμοιο κέντρο και στην Κω στο παλιό στρατόπεδο, στο Λινοτόπι Ασφενδιού. Αυτό φέρεται να αποφασίστηκε στις χθεσινές συσκέψεις στο Μαξίμου και στο υπουργείο Άμυνας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι οι παράνομοι μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα μας μέσω θαλάσσης να μην μετακινούνται στα Ηπειρωτικά, αλλά να κρατούνται και να απευλάνονται από τα νησιά.
Μάλιστα οι υπουργοί Άμυνας και Ναυτιλίας κύριοι Παναγιωτόπουλος και Μουσουρούλης θα μεταβούν την Παρασκευή στο Καστελόριζο.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού, προωθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε οι παράνομοι μετανάστες που τελούν οποιοδήποτε αδίκημα από δόλο, να τιμωρούνται αυστηρότερα από τους ημεδαπούς ή τους νόμιμους μετανάστες.
Τονίζεται ότι από τις αρχές Αυγούστου καταγράφεται σημαντική αύξηση των περιστατικών εντοπισμού σκαφών που μετέφεραν λαθρομετανάστες στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών δεν επαρκούν και πρέπει να υπάρξει ισόρροπη κατανομή του βάρους και στο Αιγαίο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου